trees

Deschiderea expoziției personale în sala UNION FENOSA

 

Acuarele  pline de poezie și lumină

Cu prima adiere de primăvară, chiar în ultima zi de iarnă calendaristică în Sala de Expoziții Union Fenosa a fost inaugurată expoziția pictorului și graficianului Vasile Movileanu.

Aceasta este a 4-a expoziție care bucură ochiul și inima celor pasionați de arta penelului și a admiratorilor lor.  “ Cu toții avem nevoie de frumos, a spus în alocuțiunea de inaugurare directorul de Comunicare și Relații Externe, Adriana Chiriac. Pictorii sunt aidoma sihaștrilor, iar expozițiile din aceasta sală sunt o posibilitate pentru a-I revedea și pentru a le admira opera, care ne incarcă de emoții și energie pozitivă cînd suntem în așteptarea primăverii. “

Vizitatorii, specialiști în domeniu și mai puțin, au posibilitatea de a admira circa 60 de lucrari în acuarelă. Spre deliciul publicului au mai fost expuse și unele lucrări executate cu acril, ulei și tehnică mixtă, diversitatea stilistică a genurilor fiind particularitatea artistică a maestrului. Pictor și grafician, Vasile Movileanu a ilustrat multe din cărțile copilăriei noastre, impresionînd prin cromatică vie, puternică, prin sinceritatea sentimentelor, chiar dacă acestea nu întotdeauna redau optimismul. “ Tot ce am făcut, am făcut din dragoste, avea să spună el la ceremonia de inaugurare a expoziției. Din dragoste pentru oameni și pentru muzică, Doamna care unește prin aceeași pasiune mai mulți oameni.”

Trist, dar adevărat: Vasile Movileanu se deosebește de majoritatea colegilor de breaslă prin condiția fizică,. Infirmitatea nu l-a marcat însă, iar perseverența și talentul, la fel dragostea și aprecierea celor apropiați  i-au umplut existența, opera lui avînd particularitatea de a atrage prin poezie și lumină.

Prezent la ceremonia de inaugurare a expoziției, tocmai acest lucru l-a remarcat președintele executive al Grupului UNION FENOSA în Moldova, dl Ignacio Ibarra:

” Îi mulțumesc acestui artist pentru arta sa, pentru setea sa de viață, prin care ne demonstrează că în orice condiții poți să depășești obstacolele și să devii personalitate. ”  Președintele a remarcat, de-asemenea, prezența ambasadorilor Regatului Unit și SUA în Moldova, a unor personalități politice, a criticilor și unui amplu public de admiratori.

La fel, dumnealui a apreciat prezența pictorilor care au expus anterior în sala de expoziții UNION FENOSA, calificînd-o drept semn de apreciere și respect pentru colegul lor.